UPPM diseru memberikan perkhidmatan terbaik

NABAWAN: Para pemimpin Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat (UPPM) diseru memberikan perkhidmatan yang maksima kepada masyarakat di daerah ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) N.46 Nabawan Datuk Abd Ghani Mohd Yassin berkata, mereka yang dilantik perlu menafaatkan peluang tersebut untuk menabur bakti dan berkhidmat di tempat sendiri.

“Setiap peluang dan potensi perlu dimanfaatkan secara bijak dalam kita memberikan khidmat bakti yang maksima kepada masyarakat di daerah ini.

“Masalah dan keluhan masyarakat akar umbi adalah keutamaan dan perlu didengar dan diselesaikan dengan adil dan bijak.

“Selain itu, ambil peluang yang ada ini untuk sama-sama membuktikan kepada masyarakat luar bahawa kita mampu untuk bangun dan bergerak maju sama seperti daerah-daerah lain,” ujarnya.

Abd Ghani turut mengingatkan pemimpin UPPM untuk mengelak dari sebarang kontroversi semasa menjalankan tugasan serta perlu meningkatkan pretasi kerja mereka.

“Menjadi harapan saya agar kita sentiasa berkerja sebagai sebuah kumpulan, sentiasa bersatu, proaktif dan dianamik agar agenda yang telah dirancang dapat dilaksanakn dengan teratur dan membuahkan hasil.

Abd Ghani

“Kita juga perlu bergerak seiring dengan trend semasa dalam bidang yang berpontensi dan mempunyai impak besar khususnya dalam bidang ekonomi seperti pertanian, pelancongan dan keusahawanan,” katanya semasa merasmikan majlis Penyerahan Watikah Pelantikan (UPPM) di sini pada Sabtu.


Mereka yang dilantik adalah Pegawai Kemajuan Masyarakat (CDO), Ami Talu; Penyelia Kemajuan Masyarakat (PKM), Musa Banaran; Pemaju Mukim, Pakiak Andingos, James Simin, Divan Lindong; Pemaju Masyarakat, Uzin Andaun, Joche Lorrie, Bensin Majau; Pembantu Tadbir, Theresa Agas dan Pembantu Am Rendah, Ruah Antut.

Pada majlis, Abd Ghani turut menyampaikan sebuah kerusi roda dan tongkat berkaki empat daripada Jabatan Perkhidmatan Kebajikan Am, Daerah Nabawan kepada Jaifuandi Tukang dan John @ Anduan Tahol.

Hadir sama pada majlis ialah Senator Dewan Negara, Datuk Bobbey A. Suan; Pegawai Daerah Nabawan, Peter Jonu@Peter J Moinjil; Pemimpin Pembangunan Masyarakat N.46 Nabawan, Deckson Andipai dan Ketua Daerah Nabawam, OKK Ulin Datuk Pemiang.

Kenyataan akhbar dan gambar: Jabatan Penerangan Sabah
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.